.Life.: FAMILY STORY 2 :KENDURI KAWEN. JALAN JALAN DI MELAKA. MENGUMPUL LEMAK :)

Monday, February 21, 2011

FAMILY STORY 2 :KENDURI KAWEN. JALAN JALAN DI MELAKA. MENGUMPUL LEMAK :)

ASSALAMUALAIKUM :)

Haisayanurhanabtzainaladehalnakbagitawkorangni.silalahbaceyer.TQ :). maafkeranaentrykaliniterlalupanjangsebabbanyaksangatceritenye.hehehhehe (sila lah paham yer )

mse ari sabtu (19/2), aku g laa jalan jalan ngan ngan family ke melaka. sebenanya ade kje kawen yang wajib ayah aku kne datang *kre macam orang pnting  laa*. nak taaw sbab ape ? sbabnyee kawan baek ayah aku yang wat kje kawen tu. mane taaknye, kawan ayah aku tu pnye laa ingatkan ayah aku sbabnye dy nak swuh ayah aku datang dy snggop call ayh aku byk byk kali smata mata nak ingatkan ayah aku swuh datang kje kawen anak dy. bayangkan kalau ayah aku taak datang. maaunye tak kecik ati kawan ayah aku tu. 

after g kje kawen kaat jasin ue, kteorng memang da plan nak jalan jalan skali kat melaka. so, terus laa g bnda mlaka. alang alang daah kat melaka tu kaan. lgpon memang da lme aku ta jejak kaki kat melaka tu.. last mse ak ikut rombongan skola. haa! lme kaan? tu laa sal.mlaka daah mju kaaau !

fes place yg kteorang snggah ialah MENARA TAMING SARI. haa, aku memang da lmee gle nak naek bnde halah tu. tecapaai jgk. hahahahha

nak msuk ni tadelaa mahal sgt. bebaloi jgk laaa. ayah aku+mak aku+aku+adeK aku fom 1 brruu RM35. bolee laa. bebaloi kaau.


::tiket untuk mnaiki menara taming sari::

beforee nak msok mnara tuu. ade sesi fotografi. krenye bolee jd knangan laaa. lpas nek mnara tu so, kite bolee laa dapat kan pic td kat tmpat yg da disediakaan. tapi bukaan free taaw. kne bayar ! dy ade pkej dy. dy ade bntuk keychain, ade yang bole lkat kat pti sejuk tu. ntah ape ntah nme nye. 


::beratur yerr jgn tak beratur::



 ::mnare taming sari dr pndangan atas::



::mnare dr pandangan bawah::

bnde ni akan bergerak slowly nek ke atas. ble saampai atas, then dy pusing pusing scare slowly.krenye kite bolee nampak laa keliling pemandangan seluruh melaka. memang laa gayat kaau. sangat tinggi. tp fun gler.dr atas ue kte bolee nampak 


::yg bntuk kapal tu musium::



::swimming pool::


::bandar mlake::

lepaas da abs nek menara taming sari ue. kteorang try laa nek becaa. memang da lame teringin nek becaa cm org dlu dlu . hahahha. seriously, sgt seronok !setiap sorang RM10. ok laa tu. bebaloi. kalau korang naak cakap mahal ta bole jgk kaan. ksian mereka mngayuh pnat pnat. seb bek laa aku da krus. so,tade laa pngayuh becaa ue rase naak mati bawak aku ngan adek aku. hahahhaha :)


   
::beca bebunge bunge::

becaa nye smuaaa cntik cntik kaau.. jakun aku ble tengok. hahaha. yelaa aku ni over sket kalau bnde baru. lg 1, yaang tabolee blaa nye. siaap ade speaker kaau bole bukaak lgu. meriah gitu. memang kreatif laa orng mlake nak cri duet. waaa saalut kamu semuaa. mcm mcm jns beca ade. ade bnge telebih, ade sderhanaaa. macam macam laa. series , aku jakun gler. hahahha. tapi taa semua beca ade speaker. ade yang tade gaak. lgu yang dy pasang pon bukaan men lg. lgu sdey, rock. semuaa hade. ko ckp je. :) silap silap korang bolee karoke kat ats becaa ue *ni gebaang sket * .

lepas da nek becaa ue, kteorang ingatkan nak lpak makan kat tepi pantai klebang. tapi ko taaw tak. pantainye da byk kne tmbus. ta mcm dlu. lgpon pns terik. so ayah aku ni bole tepikir nak makan kaat dalam kete. laawak gle kaau, ta penah penah ayah aku wat cmtu. mst korang ckp ape yang lawaknye. meh sini ak cite::

ak nie nek kete avanza. tmpat blakang avanza ue bolee lipatkan, so ayh aku ngn maak aku duk kat blakang ue bentang alas then makan. ko byngkan. tak kelawak tu. aku memang ta abs gelak smpai tesedak sedak .ta bolee blaa siot mak ayh aku ni. plik plik jee. hehehe.

lpas daa abs makan tu. kteorng blek laa kearah muaar. sampai muar lpak tanjung jaap. makan, then terus balek kluang. 

sampai kluang rase lapa pegi mcd bli prosperity beef, da lme taaw ak ngidam bnde halah tu. akhrnye dapat jugak ! hehehe. nyummm nyummm

aku ni cakap jee kan nak diet, tp malam malam mlntak prosperity. tapelaa naak, bukan slalu. daa rezeki. ak bedaal jelaa. takkan nak tgok je kaaan. sory laa. hahahha


 ::prosperity beef n kntang BERputaar::




NOTE:: takrugijalanjalankatmelaka.datanglakemelaka.cuticutimelaka.hoyeeeehh :)

ok that alls
bubye :)




2 comments:

citi said...

hi..1st time gi melaka ke?best kan melaka..hehe.follow u.. :)

hana said...

hahahah. tade ahh. cume da lmee je taa g.ok thank u follow :D

 
© THIS IS YOURS!