.Life.: LAYAK ATAU TIDAK ? BELAKANG PUNYA CERITA ^^

Monday, March 14, 2011

LAYAK ATAU TIDAK ? BELAKANG PUNYA CERITA ^^

ASSALAMUALAIKUM

fes of all korang kene jawab dulu salam tu dlu k. haa, jawabjawab. ok bgusbgus. sekian lama aku tak update blog kan ? hahaha. maklumlaa intenet ni kadangkadang puaka sket bak kate echa bodband jd BEROKband. haaa, ni menandakan line bodband tak berapa nak bagus la kan kalau da jd BEROKband tuu. ^^ye dop ?

kalo on fb pon da macam hapee la kan. nak tgu fb loading tu da bape minit. last-last penat sendiri sebab tunggu nak loading tu lame sangat . isshh isshhh

btw. ak ade bace 1 blog ni  and dy bagitau kenapa laa sejak sejak ni fb dan intenet ditempat anda terlalu lambat seperti biawak patah kaki dan cube ingin bjalan. kalau korang nak taw sebabnye ape ? korang bole klik S I N Isilasila lah bacce yerr . ak pun baru bace yg pmulaan je sebab nak tunggu loading lambat sangat. so, ak pon tekan laa X sebab da giveup. hehehehe :)

yang sebenonye den tanak cerita pasal intenet lembap ke ape. ni haa. aku nak cerita yang aku ni bru je mohon maktab. opss bukan maktab tentera yerr kawan-kawan. tetapi maktab sebab nak jadi cikgu. nama glamournye Kursus Perguruan Lepasan SPM (KPLSM). 

haaa. aku ni sebenanye ada jugak cita-cita nak jadi seorang cikgu yang berkaliber tapi bukan berkakilebar tau. harap maklum yer. hehhe ^^. kalau korang tengok aku, ade gaya tak macam cikgu? hahah. perasan muka aku. bru je mohon belom lagi terima tawaran dah gempak an. hehehehe. ape pun kamu semua doakan lah aku dapat mana-mana tawaran sambung belajar yer. AMIN . . .

bagi sesiapa ade cita-cita nak jadi cikgu tu korang boleh lah bli no pin kat BSN. tak mahal pon. RM6  sahaja. then korang boleh isi kat S I N I . korang cari yang pemohonan punye. snang jer. 

bagi aku la kan aku mohon je mana-mana, dapat tak dapat lain punye hal. kire satu usaha la ni kan. bak kata orang rezeki ada dimana-mana. lagipun aku ni sebenanya dah tak sabar nak sambung belajar sebab nak rase pengalaman jadi budak U, matrik, or maktab. aku nak rase macam mane enviroment jadi seorang mahasiswi ni. cewaah ! 

ble cerita pasal U ke hape mestila jauh ngan makbapak kan. but i dont care then dari situlaa aku bole kenal erti hidup ni macam mane. ye dop? and aku sangat rindu nak duduk kat asrama. aku sangat rindu kat budak dorm aku dulu. rindu sangat ! zaman habis sekolah ni lah paling boring bagi aku. so, bagi yang tengah bersekolah lagi tu, korang kene hargainye. jangan asyik pikir bile nak abis sekolah taw. sebab bila korang dah abis sekolah, korang akan rasa nak sekolah balek. trust me !

ok ok. nampaknye memang dah berjela-jela aku tulis untuk entry kalini padahal motif sebenar nak bagitau aku dah mohon KPLSM je tapi dah tesasau jauh plak. hehehhe ^^
23hb MARCH 2011 ni result SPM akan keluar. so, korang doa kan laah aku dapat keputusan yang cemerlang k. nervous bile result nak kuar >.<||
if result aku memberangsangkan aku akan bagitau korang semua. kalau sebaliknya, tengok la keadaan. wait and see jela ok :)


ok, tu je. babai :)




3 comments:

aqish basir said...

kplspm?
qish penah dapat dulu,tapi tak pergi temuduga tu sbb tak sehat time tu tak ada rezeki..hmmm btw,gud luck okey!

fb mmg lembab dah kan!

hana said...

ohh. mst result awk gempak kan. mmbew ckp sape dpt maktab ni result kene gmpak2 je. hahah. so, sangat neves result da nak kuar ni. heheh. ok. thanks yer :)

Nurfazilah Cipa said...

cipa da review cni~:)

http://nurfazilaharsat.blogspot.com/2011/03/sye-nk-blog-sye-direview-oleh-cik-cipot_22.html

 
© THIS IS YOURS!