.Life.: ADAKAH TAKDIR AKU JADI ENGINEER BAHGIAN AUTOMOTIF =='

Monday, May 23, 2011

ADAKAH TAKDIR AKU JADI ENGINEER BAHGIAN AUTOMOTIF =='

ASSALAMUALAIKUM

HALOO . arini aku perlukan pendapat dan pandangan korang. aku ni sebenarnya mngalami masalah yang boleh mengakibat kan darah tinggi di-SEBAB-kan, aku mesti pikir berkaitan dengan future ak ok. ohh maan ! bunyi seperti agak series kan. yes ! memang series !

semalam , para pelajar setaraf spm yang belum dapat mana-mana tawaran berusaha keras untuk mnge-cek namanya sendiri di bhagian politeknik untuk mengetahui nasib masing-masing. ade yang berduka dan ada yang bergumbiraaa. semalam line intenet dari pada kuat macam raksasa tetibee low jd siput sedut yang korng makan dok srupppp srupppp <-------effect bunyi makan siput sedut.

aku ni yang tergolong daripada mereka semua tu pon ape kurang juga. berusaha bermati-matian tau . nak tahu nasib punye pasal. tapi last-last ak minta tolong DIANA ALAN cek. 
tungu punya 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tunggu punya.
.
.
.
.
.
.
.
.
 tunggu


dian : hana, kau dapat kejuruteraan mekanikal (automotif). tahniahh . kau plih kos ni ke? enjin beb

aku : (muke aku mase dapat tau tu kau jgn cakap laa. terkejut ok)
        aku tak pilih kos ni. aku mohon pasal perniagaan , insurance tapi kenapa aku boleh dapat kos tuu ek =='

nampak tak kebingungan disitu. setahu aku kan aku tak mohon langsung kos tu. tapi macam mane ak bole dapat ek? pelik tak pelik. kos tu kan more pada boy. tapi kenapa dy campak aku kat kos tu? ohh man ! then ak try google cari la sikit-sikit pasal kos tu. aku ade terbace, kos tu 80% lelaki. so, pompuan bape kerat jela kan.==' aku ni da la pemalu orangnye. T__T


aku rase masa tu aku speechless. terus offline fb sebab tade mood. then pegi masok bilik nangis sampai tertido-tido. bile bangun baru rase macam tenang.then ak try cakap ngan ayah aku.

"abah, nana dapat kos kjuruteraan mekanikal automotif. "
"eh, ok la tuu. kau bole jd enggineer."
"tapikan bah, tak ke pelik? kos tu kan lebih kepada boy. bla.. bla.. bla.."
"eh, mane ade. pompuan pon ade. cume tak ramai je"
"hmm, yelaa"

then aku pikir-pikir balik macam ok macam tak ok kos tu ==' . sekarang aku tak tau sme ade aku nak terima ke tak tawaran politeknik tu. memandangkan aku still menganggur, aku rase lebih baik aku terima je kan. tapi..... ntahla. aku belom yakin dengan diri aku sendiri. :(

lagipun kemasukan ke politeknik tuu aku dapat intake bulan disember. lame sangat kott. setahun aku tak belaja. apakah ? dan dan aku dapat tawaran dekat politeknik azlan shah, perak. mak aii, tade lg jaoh dia bole bagi aku =='


bagi korang, ape pendapat korang? kos tu sesuai ke untuk aku? ce kasi pendapat banyak kat aku. aku TERSANGAT memerlukan dorongan dan kata-kata semangat korang semuaa. tolong aku eh kawan-kawan :'( terima kasih.




note:: arini kawan-kawan aku yang dapat matrik, U da selamat pergi teruskan berjuang ! semangat korang semuaa . hope berjaya dunia akhirat. AMIN !


ok itu sajee, bye 




4 comments:

Eiyaa Kecik (: said...

Haha XD Kita senasib la , laen mintak laen dapat ! Saya dapat kejuteraan elektronik (komunikasi)

.m y z. said...

eh sama kos dengan adik ziema! hehe. tapi kan, memandangkan dapat kos tu, apa kata kalau teruskan je? maybe Allah nak tunjuk jalan yang sebenar hana kena pegi. mmg lah kos tu ramai lelaki tapi mana tau bila sampai part nak apply keje, ada bahagian yang dorang perlukan tenaga kerja perempuan. kan dah untung kat situ. plus, bangga tau kalau kita as perempuan pro dalam bidang ni. lelaki mesti tabik beb. jurutera dalam bidang enjin tuuu. tak ramai boleh dapat pangkat macam tu. tapi kena buat solat istikharah, plih mana yang terbaik. kalau rasa ni jalan yang terbaik teruskan. kalau tak, tunggu je lah tawaran yang lain. jangan sampai menyesal sudah lah eh :) goodluck! :D

dianazlan ♥ said...

hana :: walau ape pon kau pilih...aku sentiasa sokong kau dari belakang depan dan tengah :)

syaiza - chan said...

fuyooo..!!! dpt engin aotomtf uh..hebatt r lau ko amik kos tuh..congrate yeahh...!! abiz ko nk pi or x ni..??

 
© THIS IS YOURS!